Arnhem is er klaar voor

De afgelopen weken en speciaal de laatste dagen is keihard gewerkt op Motorsportpark Gelderland Midden om alles in orde te brengen voor de MXGP van komend weekend. De baan ligt er perfect bij. Indien nodig wordt er gesproeid om stofvorming te voorkomen.

Vandaag arriveerden alle grote teams op het circuit om zich te installeren. De een heeft nog meer ruimte nodig dan de ander, want naast grote trucks waaraan een grote tent wordt gehangen voor de monteurs om aan de motoren te kunnen werken nemen veel teams ook nog een hospitality mee om hun gasten te kunnen ontvangen.

Het is voor het eerst dat op Motorsportpark Gelderland Midden een MXGP wordt verreden. Het circuit bestaat sinds 2016. Het initiatief voor de nieuwe accommodatie werd genomen door Dik van Wikselaar, die nauw betrokken was bij het crosscircuit van Harskamp. Toen dat circuit moest verdwijnen en ook de baan van Arnhem ging sluiten liet hij zijn crosshart spreken en stampte Motorsportpark Gelderland Midden uit de grond. Van Wikselaar is niet alleen de man achter het circuit, hij is ook degene die het initiatief nam om de Nederlandse Grand Prix naar zijn circuit te halen. Hij werkt daarbij nauw samen met Maarten Roos, die jarenlang de Grand Prix van Valkenswaard organiseerde.

Het tijdschema is enige keren gewijzigd, maar nu is het definitief. De vrije trainingen beginnen zaterdag om 09.30 uur, de tijdtrainingen om 12.30 uur, waarna om 15.00 uur de dames het wedstrijdprogramma openen, gevolgd door de EMX250 en de kwalificatieraces van de MX2 en MXGP. Op zondag is om 09.40 uur de tweede manche van de EMX250, daarna de warm-up voor de MX2 en MXGP en dan zijn om 11.30 uur de dames aan de beurt voor hun tweede manche. Het middagprogramma wordt na de opening door BBB-politica Caroline van der Plas om 13.15 uur aangevangen met de MX2 en daarna de MXGP (14.15 uur). De tweede manches gaan om 16.10 uur (MX2) en 17.10 uur (MXGP) van start.