MXGP Arnhem bundelt krachten met MXGP Valkenswaard organisator Maarten Roos

Nadat er sinds de opening van Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem in 2017 al wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap, Dutch Masters of Motocross, EMX Jeugd en internationale wedstrijden zijn georganiseerd, zal er in 2023 een wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP naar Arnhem komen.

De beste rijders ter wereld zullen in het weekend van 19 en 20 augustus naar het zandcircuit komen om het beste van zichzelf te laten zien.

Niet alleen de MX2 en MXGP klasse komt aan de start maar ook rijden de EMX125 en WMX klasse hier een wedstrijd om de punten. De 125cc klasse zit vol met Nederlandse talenten en bij de dames hebben we met Nancy van de Ven zelfs een regerend wereldkampioene. Ook thuisrijdster Shana van der Vlist maar ook Lynn Valk en Lotte van Drunen zullen voor eigen publiek sterk voor de dag willen komen.

Omdat er bij de organisatie van een MXGP wedstrijd veel komt kijken, hebben Dik van Wikselaar en Maarten Roos de krachten gebundeld om toch een Grand Prix in Nederland te krijgen. Maarten Roos met alle collega’s hebben samen al 10 jaar de Grand Prix van Valkenswaard georganiseerd en deze ervaring nemen ze mee naar de organisatie in Arnhem.

Commentaar Dik van Wikselaar, eigenaar Motorsportpark Gelderland Midden:
“Geweldig dat het wereldkampioenschap MXGP naar Arnhem komt. Voor mij en de club is het toch wel een droom geweest om dit een keer in Arnhem te organiseren. We hebben met Infront Moto Racing een contract afgesloten voor drie jaar en dat geeft een goed gevoel voor de toekomst. Samen met de groep van Maarten Roos, Arno van den Brink en al onze clubleden heb ik er alle vertrouwen in dat we een mooie wedstrijd gaan organiseren.”

← Terug naar overzicht