Geslaagde testdag

Om de top van de Nederlandse crossers zo optimaal mogelijk voorbereid aan de start te krijgen tijdens de Nederlandse MXGP in Arnhem op 19 en 20 augustus werd voor hen een testdag georganiseerd. Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen (MXGP), Rick Elzinga, Scott Smulders (MX2), Lotte van Drunen, Lynn Valk, Shana van der Vlist, Danee Gelissen (WMX), Ivano van Erp, Cas Valk en Kay Karssemakers (EMX250) maakten van de gelegenheid gebruik om veel ronden te rijden op de baan, die omschreven mag worden als een typische Nederlandse zandbaan. “Vroeger hadden wij hier voordeel ten opzichte van de buitenlanders”, zegt Glenn Coldenhoff, “maar tegenwoordig kan iedereen in het zand rijden.”

Drie dagen na zijn derde plaats in de Belgische MXGP op het circuit van Lommel gaat Coldenhoff voluit over het circuit. Hij begon het seizoen met enigszins wisselende resultaten, maar draait momenteel steeds voorin mee. In Lommel won hij zelfs de kwalificatierace op zaterdag. “Maar ik heb dit jaar nog geen GP gewonnen.” Hij hoopt dat na afloop van de MXGP van Arnhem het Wilhelmus kan worden gespeeld. En dan uiteraard voor hem! Al zal Jeffrey Herlings daar uiteraard anders over denken.

Ook Calvin Vlaanderen rekent op een prima uitslag in Arnhem. De Nederlandse Zuid-Afrikaan won recent in Loket een manche en hoopt in Arnhem minimaal op het podium te eindigen.

Bij de dames zijn Lotte van Drunen en Lynn Valk uitgesproken podiumkandidaten. Beiden komen vol vertrouwen naar hun vijfde race van de serie van zes Grands Prix. Zowel Lotte als Lynn hopen dat er in komende jaren voor hen wedstrijden aan het programma worden toegevoegd.