Puntjes worden op de i gezet bij organisatie MXGP Arnhem

Met nog iets meer dan tien dagen te gaan worden de puntjes op de i gezet binnen de organisatie van de MXGP in Arnhem (19 en 20 augustus). Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers en helpers de wasstraat helemaal afgemaakt. Maar liefst 30 afspuit plaatsen waar het materiaal schoon gemaakt kan worden. 

Daarnaast is het gras gemaaid en is er langs het circuit zo’n 2100 meter hekwerk geplaatst! Het positieve is dat Infront Moto Racing met de club van Arnhem tot een akkoord is gekomen dat er op de meeste plaatsen laag hekwerk geplaatst mag worden! In de komende dagen worden er nog veel meer dingen afgewerkt zodat alles er in het weekend van 19 en 20 augustus perfect bij staat!

Glenn Coldenhoff en Jeffrey Herlings

Tijdens de testdag ging Glenn Coldenhoff soepel rond over het circuit van Arnhem. Glenn verkeerd momenteel in een bloedvorm en wist in de laatste zes wedstrijden vier podiumplaatsen in de wacht te slepen. Momenteel staat hij vierde in de tussenstand van het wereldkampioenschap en staat slechts 25 punten achter op Jeremy Seewer, die derde staat. Met de steun van het Nederlandse publiek kan hij zijn achterstand wellicht verkleinen en voor het brons gaan in de eindstand. Ook Jeffrey Herlings is terug in de wedstrijden. Bij zijn comeback in Finland wist hij gelijk vijfde te worden en werkt momenteel hard om in Arnhem voor vuurwerk te kunnen gaan zorgen. Herlings wist in zijn carriere al veertien keer de Nederlandse Grand Prix te winnen. Pakt hij in Arnhem zijn vijftiende? Uiteraard zijn ook Calvin Vlaanderen en Brian Bogers er op gebrand om in Arnhem goede dingen te laten zien. Vlaanderen rijdt een heel sterk seizoen en staat momenteel zesde in de tussenstand. Bogers heeft dit jaar af te rekenen gehad met blessureleed en daarom zal bij hem alles eraan gelegen zijn om in Arnhem goede dingen te laten zien.

Ook in de MX2 klasse wordt het spannend want met de Nederlandse en Belgische zandhazen gaat er een groots gevecht plaats vinden om de podium plaatsen. Jago Geerts heeft de laatste slag in het zand gewonnen in Lommel. Maar hoe fit is hij in Arnhem? Geerts brak vorige week in Finland zijn sleutelbeen maar lijkt snel te herstellen en er is dan ook een goede hoop dat hij er in Arnhem terug bij zal zijn. Maar ook Liam Everts en de gebroeders Coenen staan op scherp om dicht bij huis voor vuurwerk te zorgen.  Ook Roan van de Moosdijk is terug in Arnhem en zal voor eigen publiek mooie dingen willen laten zien, evenals Rick Elzinga. De rijder van het Monster Energy Yamaha Factory team begint zich weer steeds beter te voelen en weet de weg op het circuit van Arnhem. Maar zoals we in Finland hebben gezien kan ook WK leider Andrea Adamo goed uit de voeten in het zand en hij zou een Nederlands, Belgisch feestje kunnen verstoren.

Kortom, het gaat mooi worden in Arnhem met veel Nederlandse en Belgische kanshebbers voor het podium. Mis het niet en bestel nu je kaartje op https://mxgparnhem.nl/tickets/